Имиграционната агенция на Монголия реши да издаде разрешения за пребиваване на всички

...
Имиграционната агенция на Монголия реши да издаде разрешения за пребиваване на всички
Коментари Харесай

Монголия няма да отказва престой на руснаци

Имиграционната организация на Монголия реши да издаде разрешения за престояване на всички съветски жители, които са подали такива молби в организацията, оповестява " Централна Азия ".

Съобщава се, че от 21 септември насам 6268 съветски граждани са минали границата през пункта Алтанбулаг. От 21 до 29 септември престоят и визите на 748 съветски граждани в Монголия са били удължени. Освен това повече от 1000 жители са били съветвани за приемането на позволения за престояване и удължаването на престоя им в Монголия.

Заради обстановката в Русия жителите на тази страна всеобщо идват в нашата страна, се споделя в изказване на организацията. Само за един ден около 160 жители са възобновили визите си за престой от 30 дни.

Руските и монголските жители могат да пътуват без виза за 30 дни в двете направления. В случай на дълготрайно престояване би трябвало да се получи съответната категория виза преди влизане в страната. Дългосрочно престояване се дава въз основа на приемане на съответната категория виза.

Съгласно Закона за правния статут на чужденците и визовия устав на Монголия престоят на чужденец без виза може да бъде продължен еднократно за 30 дни.

Припомняме, сходни решения към този момент оповестиха и други прилежащи на Русия страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР